(032) 243 7520      (067) 374 9822      (050) 965 5357
     
Цікаві місця у Львові та його околицях

 

 

Львів - тема невичерпних вражень: духовних, естетичних, культурних, розважальних, кулінарних тощо.

 

Найцікавіша частина Львова - це середньовічні квартали, включені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.   Вузенькі вулички та площі старого міста рано чи пізно приведуть вас на площу Ринок - унікальну в Україні площу з колоритною історією та перлинами ренесансної архітектури. Колоритні міщанські камяниці, горда Ратуша в центрі площі, чисельні леви, що оздоблюють фасади будинків, фонтани та кавярні просто неба свтворюють неповторний антураж давніх часів. На вул. Вірменській можна відчути атмосферу львівської старовини, випити доброї кави, побачити надзвичайно колоритний "будинок пір року" та дізнатись захоплюючі факти з історії львівських вірмен. На вул. Підвальній - оглянути рештки міських фортифікацій та відвідати книжковий ринок. Не оминіть також проспекту Свободи - головну променаду міста Лева - улюблене місце зустрічей старих друзів та нових знайомих. Варто також відвідати Латинський квартал - фешенебельні будинки австрійської епохи, палаци аристократії, репрезентативні споруди галицької столиці. Особливим шармом оповиті також вулички княжого Львова - терени, що криють багато цікавинок та буквально дихають атмосферою львівської старовини.

 

Фонтан Діани на пл. Ринок


 

Затишні подвіря, пасажі, провулки та флігелі - невід'ємна частина старого Львова що таїть масу цікавих ракурсів та несподіванок. Італійське подвіря, дворики Успенської та Вірменської церкви не залишать нікого байдужими. Не прогавте можливість оглянути цікаві львівські підземелля а також піднятись на вежу львівської Ратуші і оглянути Львів з висоти пташиного польоту.

 

Львів - місто чудових храмів - різних часів, стилів та деномінацій. Вершиною львівського бароко по праву називають Святоюрський собор, що розташований на південно-західному узгір'ї і служить домінантою в паноромі міста. Катедральний Собор Успення Пречистої Матері Божої — головний львівський храм Римсько-Католицької Церкви. Протягом століть розбудовувався цей храм, увібравши в себе стилі різних епох — готики, ренесансу та бароко. Вражає багатством зовнішнього та внутрішнього декору Вірменський собор - один із найдавніших храмів Львова (XIV ст.) з чудовими снінописами та мозаїкою в інтер'єрі. Пам'яткою, яка презентує архітектуру бароко у Львові, є монументальна споруда Домініканського храму - одна з найграндіозніших споруд у львівській архітектурі XVIII ст. Його могутній купол у контрасті з вежею Корнякта творить своєрідний орієнтир у панорамі міста. Чудове враження справляють величні монастирські комплекси Бенедиктинок та Бернардинів а також храм Єзуїтів - свого часу найбільший за вмістимістю храм Львова.

 

Спробуйте ознайомитись також з чарівними львівськими подвір'ями та пасажами що ховають в собі не одну таємницю: італійський дворик  зберігає неперевершений шарм ренесансу, а вірменське подвір'я є милим куточком сходу у місті лева з чудовою ренесансною галереєю, залишками старого вірменського цвинтаря, фігурою Св. Христофора. Пасаж Андреолі, стане приємною несподіванкою, для осіб, що люблять тихі старовинні провулки.

 

Багатющі та надзвичайно цікаві колекції львівських музеїв.
Серед найбільш значних у всій Європі львівських музеїв Львова можна відзначити наступні: Львівська галерея мистецтв, Національний музей, історичний музей, музей історії релігії, музей етнографії та художнього промислу, аптека-музей, літературно-меморіальні музеї І.Франка та С. Крушельницької, музей народної архітектури та побуту (Шевченківський гай), музей „Русалки Дністрової”, музей старовинної зброї.


У Львові збереглися одні з найбагатших в Україні збірки книг і творів мистецтва. Львів налічує 55% усіх культурних пам'яток України та 1,5 мільйона музейних артефактів.

 

Личаківський цвинтарОкрема тема - Личаківський цвинтар. Це щось направду особливе і на теренах України неповторне. Ще здалеку, коли підходиш вулицею Мечникова до центрального входу, видно, що кладовище просто потопає в зелені. Доглянуті доріжки та алеї з віковими деревами формують атмосферу не цвинтаря, а ландшафтного парку. Величезна кількість всіляких скульптур, встановлених на надгробках, - справа рук відомих майстрів, чиї твори не залишать байдужим тих, хто їх побачить. Скульптурні композиції, встановлені на могилах вірменського архієпископа Самуеля Стефановича, добродійника і доктора медицини Юзефа Торосевича або артистки Регіни Марковської ("Спляча красуня") - запам'ятовуються назавжди.

 

Інший музей під відкритим небом - Шевченківський гай. Він нагадує низку маленьких сіл у передгір'ях Карпат. Деревяні курні хати із соломяними дахами, де жили наші пращури понад сотню років тому, величні деревяні храми, млини та кузні, господарські приміщення та чисельні автентичні предмети домашнього вжитку поєднуються з чудовими краєвидами та природнім ландшафтом.

 

Є ще одне місце яке неодмінно слід відвідати - Високий замок. Звідси можна оглянути чудові панорамні краєвиди а також побачити руїни старого королівського замку та почути захоплюючі історії про цей куточок Львова.

 

В теплу пору манять до себе зелені оази Львівських парків. Найбільшу естетичну привабливість мають легендарний, оспіваний у піснях Стрийський парк, а також ландшафтний парк "Знесіння" - найбільший у Львові, з рельєфом, що нагадує передгір'я Карпат. Органічно вписався в історію та ландшафт Львова парк ім. Івана Франка - найстаріший у Львові.

 

Стрийський парк
Інтерєр Палацу Потоцьких

Шевченківський Гай





 

Історичний Львів славиться низкою чудових інтер'єрів з різних епох. Це приміщення з різноманітним функціональним та естетичним наповненням, однак кожне має свою "родзинку" та цікаві історії. Тут торгові зали і робочі кабінети, палаци аристократії і  міщанські салони, пивниці і галереї, розважальні заклади і театральні зали. Це дуже цікавий світ, вимощений старовинними підлогами, оздоблений філігранними сходами, часом багатою ліпниною, люстрами і канделябри, віконними обрамленнями, вишуканими меблями...

 

 

Серед Львівських інтер'єрів, доступних для туристів слід відзначити палаци Бандінеллі  та Корнякта на площі Ринок, а також палац Потоцьких та Будинок Вчених. Вражає своїм багатством декору інтер'єр Львівського Оперного Театру

 

 

І, звичайно, будучи у Львові, не можливо не відвідати хоча б однієї із знаменитих львівських кав'ярень чи кафе, де вмостившись за столиком, можна відчути палітру смаків Львова. Львівські кнайпи надзвичайно різноманітні за своїми інтер'єрами, кухнею та місцевим колоритом. Деякі з них настільки своєрідні, що можуть розглядатись, як кулінарно-культурний феномен - характерну особливість Львова, здатну прикрасити будь-яку мандрівку.

 

 

 

 
Ще одна туристична привабливість Львова - його чудові околиці. Звідси можна податись у мандрівку в Карпати, чи по мальовничих замках Львівщини, або відвідати чудові монастирські оборонні комплекси в Крехові та Уневі чи фантастичні скелі в Уричі та Бубнищі.

 

 

 

Зв'яжіться з нами: ,

(032) 243 7520, (067) 374 9822, (050) 965 5357

м.Львів, вул.Зелена, 20, офіс 401